Cei mai frumoşi 10 munţi din lume.1. Cerro Torre, Argentina şi Chile

Planeta noastră este presărată cu munţi spectaculoşi – unii cunoscuţi în lumea întreagă, alţii obscuri, însă cu toţii frumoşi în felul lor. Specialiştii publicaţiei turistice „Wild Junket Magazine” au întocmit un Top 10 al celor mai frumoşi munţi de pe Terra. „Fie că sunteţi fotograf, geolog, montaniard sau pur şi simplu un călător curios, cu siguranţă veţi regăsi pe această listă un munte care vă va da pe spate”, afirmă Kayla Frost, redactorul „Wild Junket”. Aşadar, să pornim într-o călătorie din Antarctica până în Alaska, pentru a descoperi 10 dintre cei mai frumoşi munţi de pe Pământ.
În Patagonia, la graniţa dintre Argentina şi Chile, se află un munte extrem de abrupt, adesea lovit de furtuni feroce: Cerro Torre.

 Scriitorul şi alpinistul Jon Krakauer descrie în cartea „Into Thin Air” experienţa pe care a avut-o când a cucerit acest vârf extrem de dificil: „M-am căţărat pe un pisc înfricoşător de granit înalt de o milă ce poartă numele Cerro Torre. Lovit de vânturi de 100 de noduri şi acoperit de brumă, acest munte era considerat cândva drept cel mai dificil munte de pe Terra”.

 Pe vârful piscului se găseşte o calotă de chiciură formată din cauza vântului puternic, motiv pentru care escaladarea muntelui este foarte dificilă. Piscul a fost cucerit pentru prima dată în 1974 de echipa „Ragni di Lecco”, formată din Daniele Chiappa, Mario Conti, Casimiro Ferrari şi Pino Negri.